Please enable JS

NOVINKY

Na úvod letošního Prima Cupu dospurtoval Filip Adel na 6. místě


16. duben 2024 / Bike

V Hradci Králové o uplynulém víkendu odstartoval letošní ročník závodů Prima Cup. Ve svém prvním domácím startu sezóny dojel Filip Adel (Superior Team) na 6. místě, když mu jen těsně uniklo rozšířené pódium. Poprvé v historii se o vítězství dělili dva jezdci, Lubomír Petruš (D2mont Merida) a Marek Rauchfuss (Česká spořitelna-Accolade).

Úvodní závod Prima Cupu hostil za ideálního jarního počasí již tradičně Hradec Králové se svojí rovinatou tratí, na které se široké cesty velmi často střídají s technickými singletracky. Kromě velké masy hobby závodníků, přivítal závod téměř kompletní českou maratonskou špičku. Vítěze po těsném spurtu nedokázala určit časomíra ani rozhodčí, proto na nejvyšší stupínek pódia vystoupali hned dva závodníci.

Pro Filipa Adela byl hradecký závod prvním ostrým startem na domácí půdě. Po návratu z afrického etapáku Cape Epic si zařadil několik volnějších dnů, aby mohl svoji přípravu směřovat k dalším vrcholům sezóny. Prima Cup v Hradci ho sice v ideální kondici nezastihl, nicméně se mu až do saméhozávěru dařilo bojovat o příčky nejvyšší.

„Prima Cup v Hradci Králové má sice minimální převýšení, ale díky nekonečným singlům plných kořenů určitě nepatří mezi jednoduchý tratě, obzvlášť když to nejede podle představ. Dny před startem jsem neměl zdravotně úplně ideální, a tak jsem tušil, že to v sobotu nebude jednoduchý. Po hodině se to začalo dělit a já nakonec zůstal ve skupince o třetí flek. Nakonec jsem v singlu trefil trochu nešťastně drátem na zadním kole ostrej kámen, takže jsem musel na chvilku zastavit a tím jsem si z boje o třetí flek vycouval. V závěru se mi to ještě trochu chytlo, ale ve spurtu mi pár centimetrů na pátý místo chybělo. 6. místo určitě není to, čím bych chtěl na novým kole a v novým dresu zahájit domácí sezónu, ale v nohách toho v sobotu moc nebylo“, popsal Filip průběh závodu.

Výsledky Prima Cup Hradec Králové 67 km 2024:
1. Petruš Lubomír (D2mont Merida) 02:33:11
1. Rauchfuss Marek (Česká spořitelna-Accolade) 02:33:11
3. Hník Karel (D2mont Merida) 02:36:55 +03:44
4. Rydval Filip (D2mont Merida) 02:37:00 +03:49
5. Bartůněk Marek (Česká spořitelna-Accolade) 02:38:23 +05:12
6. Adel Filip (Superior Team) 02:38:23 +05:12

Foto: Jan Reiner, Prima Cup

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY