Please enable JS

NOVINKY

LEKI - ohlédnutí za sezónou běžeckého lyžování


26. březen 2024 / Ski/Outdoor

LEKI Nordic sezóna 23/24

Závěrečnými závody v běhu na lyžích a severské kombinaci skončila sezóna v klasickém lyžování. Sezóna plná zajímavých okamžiků - ohlédněme se společně s ředitelem Závodního oddělení klasického lyžování Christianem Nordhausem:

"Skvělé úspěchy v sezóně s nedostatkem sněhu - bohužel část Evropy, Česko nevyjímaje, bohužel nezažila pořádnou zimu, protože většině fanoušků chyběl sníh u dveří. Přesto se tomuto sportu podařilo přenést část bílé sezóny na stadiony a do obývacích pokojů díky napínavým závodům."

Běh na lyžích: Tvrdý boj až do posledního závodu

Boj o celkové pořadí Světového poháru v běhu na lyžích zůstal napínavý až do konce. Díky velkolepému finále sezóny a 7 vítězstvím v řadě závodník LEKI Johannes Høsflot Klæbo (NOR) jen těsně odsunut na 2. místo, když za ním zaostal o pouhých 54 FIS bodů před vítězným Haraldem Oestbergem Amundsenem (NOR). Klæbo  tak předvedl neuvěřitelný návrat poté, co vynechal 9 z 34 závodů, včetně vrcholu sezony Tour de Ski. Díky tomuto výkonu si již pošesté zajistil celkové prvenství ve sprinterském glóbu!

Letošní rok znamenal pro Victorii Carlovou (GER) nejlepší sezónu v kariéře! Se 4. místem v celkovém pořadí Světového poháru v běhu na lyžích a 2. místem v hodnocení Světového poháru na distanci. V těsném závěsu za ní je Kerttu Niskanen (FIN) s celkem 7 umístěními na stupních vítězů. Gratulujeme!

Další senzací byl Friedrich Moch z německého týmu, který vybojoval 2. místo v Tour de Ski a 6. místo v celkovém pořadí Světového poháru. Celkově má běžecký tým LEKI 6x zastoupení v první desítce mezi muži.

Biatlon: Růžová síla

Naší biatlonovou hrdinkou sezony je bezesporu Ingrid Landmark Tandrevoldová (NOR). Po fantastickém startu dlouho vedla celkové pořadí Světového poháru. Ke konci se mezi vzestupy objevily i pády a nakonec skončila na 3. místě. Ingrid by však nebyla Ingrid, kdyby se tím nechala strhnout, a tak právem slaví svůj celkový glóbus za sprint a vynikající výkon.

Také biatlonová mládež se letos prosadila! Po zisku dvou zlatých medailí na mistrovství světa juniorů v Otepää byla Julia Kinková (GER) okamžitě povolána do týmu Světového poháru a odměněna druhým místem ve štafetě.

V pořadí štafet si rychlý růžový tým našich Švédek ve složení Anna Magnussonová, Liv Perssonová, Mona Brorssonová, Elvira a Hanna Öbergová po vydařené sezóně zajistil druhé místo v celkovém hodnocení Světového poháru. S odchodem Mony Brorssonové do důchodu po mnoha úspěšných letech se tento tým snů obměnil a my se těšíme na to, co přijde. Na tomto místě bychom chtěli Moně poděkovat za uplynulé roky. Přejeme jí vše nejlepší a říkáme "vi tackar" za její důvěru a naši úspěšnou spolupráci.

Severská kombinace: silné duo

V severské kombinaci si Stefan Rettenegger (AUT) zajistil druhé místo v celkovém pořadí. V těsném závěsu za ním se na třetím místě umístil Johannes Lamparter (AUT). Nathalie Armbrusterová (GER) se v závodě žen dokázala udržet a celkově skončila na pátém místě.

Tým LEKI Racing

LEKI Racing Team: Náš tým LEKI Racing Tým kolem Christiana Nordhause, našeho závodního manažera pro severské disciplíny, je přímo uprostřed celého cirkusu Světového poháru v klasickém lyžování. Pro co nejlepší podporu sportovců v místě konání závodů se občas jede trasa Kirchheim-Kuusamo dlouhá přes 3000 kilometrů. Přesto tento osobní kontakt vedl i ke skvělým nápadům! Například biatlonistka Gabriela Soukalová dostala nápad na růžové závodní hole při návštěvě našeho výrobního závodu v Tachově. Krátce poté jí Christian mohl představit první pár v barvě "Speedy Pink" a růžová barva je dodnes nedílnou součástí okruhu Světového poháru. Od roku 2018 závodí výhradně v růžové barvě také Johannes Klaebo, který tak tuto barvu osvobodil od předsudků, že se jedná o ženskou tématiku. Děkujeme Johannesovi! Růžová se stala jeho ochrannou známkou a ve Světovém poháru v běhu na lyžích mužů ho vybavujeme výhradně růžovou barvou.

Další novinky o naší #lekifamily, produktových inovacích a našem závodním týmu najdete vždy na našem instagramovém účtu @leki.nordic. Sledujte ho nyní a nic vám neunikne!

 Váš tým LEKI & LSK.

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY