Please enable JS

NOVINKY

LEKI má 9 z 10 křišťálových glóbů za sezónu. To je naprostá dominance.


2. duben 2024 / Ski/Outdoor

Sezóna alpského lyžování 2023/24 je za námi. Sezona, v níž Švýcarsko nakonec posbíralo 7 glóbů - díky Marcu Odermattovi a Laře Gut-Behrami. Dva slalomářské glóby získali Manuel Feller a Mikaela Shiffrinová. Pro náš tým LEKI to nakonec znamená devět glóbů - všem sportovcům gratulujeme!

Race director LEKI Hans-Peter Kummer má samozřejmě radost

"Jsem nesmírně hrdý na to, že jsme jako LEKI dosáhli tak dobrých výsledků v alpském lyžování mužů i žen. Závodní servisní tým v čele se Severinem, Wladim, Andim, Felixem a Nandem zajistil, že o naše sportovce bylo po celou sezónu dobře postaráno. Je to skvělý pocit, že nejlepší závodníci v alpském lyžování získali s našimi výrobky LEKI, dvě celková vítězství ve Světovém poháru a 7 titulů v disciplínách. To je 9 z 10 křišťálových glóbů, více než kdykoli předtím!"

Pan obří slalom: Marco Odermatt

Marco Odermatt - slova ho pomalu nedokážou popsat. Má na kontě celkové prvenství ve Světovém poháru i glóby za obří slalom, super-G a sjezd. Právem může být nazýván novým KRÁLEM obřího slalomu, když vyhrál 9 z 10 obřích slalomů sezony. Dokonce i ve Schladmingu, kdy byl po první jízdě až na 11. místě, dokázal zvrátit vývoj a nakonec stanout na nejvyšším stupni vítězů.

Sezóna Lary Gut-Behramiové

Ve svých téměř 33 letech zažila Lara Gut-Behramiová nejlepší sezónu své kariéry. Končí se 1716 body na kontě, čímž si zajistila tři křišťálové glóby. Předvedla své nejlepší oblouky v obřím slalomu a zajistila si také glóbus v super-G. Navíc podruhé po roce 2016 vyhrála celkové hodnocení Světového poháru.

Nejrychlejší slalomové zatáčky

Pro Mikaelu Shiffrinovou skončila sezóna osmým slalomovým glóbem, neuvěřitelným 60. slalomovým vítězstvím v kariéře a vítězstvím ve Světovém poháru číslo 97! Velká stovka se blíží a my se na další sezónu více než těšíme! Manuel Feller se korunoval slalomovým králem sezóny ziskem svého vůbec prvního křišťálového glóbu! Po stabilně dobrých výkonech ve slalomu a jedné či dvou serenádách na stupních vítězů.

Říkáme na shledanou!

Po mnoha úspěšných letech letos končí kariéru i někteří sportovci a my bychom jim chtěli touto cestou poděkovat: Josef Ferstl, Julian Schütter, Ragnhild Mowinkel, Meta Hrovat, Juliana Suter, Marie-Theres Sporer a Magdalena Kappaurer. Bylo mi ctí, šťastný odchod do sportovního důchodu!

A nemůžeme zapomenout ani na vítězství Ester Ledecké v závěrečném finále Světového poháru v SUPER-G.

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY