Please enable JS

NOVINKY

Zpět na lyžařské svahy


20. říjen 2021 / Ski/Outdoor

POJĎME SE OPĚT VRÁTIT NA LYŽAŘSKÉ SVAHY!!

Po dlouhé době se rozjela ledovcová střediska. Kdyby to bylo jen po běžné letní pauze, tak je to zcela v pořádku, ale…
…koronavirový „klid na lůžku“ byl již opravdu dlouhý.

Po včerejším návratu z 3-denního (15. – 17. 10 2021) kempu v rakouském Kaprunu bych rád sdělil všem vyčkávajícím nadšencům lyžování, že je nejvyšší čas zapomenout na nedávnou minulost a vrátit se zpět ke sportování na sněhu. I přes to, že Rakousko v současnosti nemá příznivé hodnocení z hlediska koronavirového semaforu, nabývám dojmu, že se vše začíná vracet k normálu. Cesta z Prahy na Kaprun bez kontrol.

V celém penzionu po předložení QR kódu o očkování, prodělání kovidu nebo testu již po celou dobu nebylo třeba nosit roušku. Velká úleva…

Ve vnitřních prostorách lanovek a v kabinách je třeba mít respirátor typu FFP 2. Vypozoroval jsem, že jej lze jednoduše přidělat k řemínku zapínání helmy. Velmi praktické řešení…

Po vylezení z lanovky lze pak velmi jednoduše respirátor posunout pod bradu, takže při jízdě o něm ani nevíte. Doporučuji toto řešení důkladně vyladit ještě před odjezdem na hory. Přesná délka šňůrek respirátoru je zásadní jak u varianty „za uši“, tak i praktické varianty „za řemínek helmy“. Krátké šňůrky způsobují po delší době tupou bolest v oblasti boltce.

V samoobslužné restauraci „Alpincentrum“ byl u vstupu vyžadován QR kód deklarující jakoukoliv jednu ze tří variant boje proti viru a vyplněním dotazníku v podobě jména a tel čísla byl umožněn vstup. U stolů uvnitř restaurace ani venku na terase nejsou třeba respirátory.

Večerní menu v krásné restauraci na Maiskogelu s impozantním výhledem na Kaprun a přilehlé okolí Zel lam See probíhaly bez roušek a jakýchkoliv omezení. Třičtvrtě metru nového sněhu proměnilo ledovec pod Kitzsteinhornem v pohádkově lyžařskou idylu. Počasí bylo úžasné a pista naprosto dokonalá.

Report napsal dne 18.10. 2021: Jan Holický
www.holickyteam.cz

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY