Please enable JS

NOVINKY

Zabystřan se představí ve Wengenu, Ledeckou s Novou čeká zastávka v Rakousku


11. leden 2024 / Ski/Outdoor

České závodníky čeká v týdnu další pokračování Světového poháru. Jan Zabystřan zabojuje ve švýcarském Wengenu, české zástupkyně Ester Ledecká a Terezu Novou se představí v rakouském Altenmerktu.

Program ve Wengenu je pořádně nabitý, z části totiž nahrazuje zrušený program v Beaver Creeku. Jan Zabystřan se jako obvykle postaví na start sjezdu a Super G.

V úterý a ve středu měli závodníci možnost dvou tréninků sjezdu. Zabystřan se v prvním umístil na 59. příčce, ve druhém si polepšil o devět míst.

„Kolem Nového roku jsem začal trénovat, a to hlavně ve Schladmingu. Bohužel tam nebyly ideální podmínky. Ve Wengenu jsem měl dva tréninky – ten první moc příjemný nebyl, trať už byla dost rozbitá, navíc byla mizerná viditelnost. To se ve středu otočilo, lyžovalo se hezky, viděl jsem si pod nohy. Byla to super jízda,“ komentoval své poslední dny. Ve Švýcarsku nastoupí dohromady do třech závodů. Ve čtvrtek a v sobotu ho čeká sjezd, v pátek je na programu  Super G.  Všechny závody startují od 12:30.

Nahrazuje se i v Altenmarktu. Ženské závodnice čekají dva závody Super G, z nichž jeden se pojede místo závodu ve Svatém Mořici, a jeden sjezd. Na start všech tří klání se postaví Ester Ledecká a Tereza Nová.

Nová strávila předvánoční čas v Passu San Pellegrinu, kde odjela dva závody sjezdu v rámci Evropského poháru, ve kterých skončila na 68. a 48. místě.

I Ledeckou mohli fanoušci naposledy zahlédnout před Vánoci. Ve Svatém Mořici ladila formu, kterou potvrdila ve Val d’Isere, kde ve sjezdu skončila na šestnáctém místě, Super G pak nedokončila.

Ve čtvrtek čeká závodnice trénink sjezdu. Ostrý závod této disciplíny se uskuteční v sobotu, pátek a neděli vyplní Super-G.

 

Zdroj: www.czech-ski.com

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY