Please enable JS

NOVINKY

Vítězný double v úvodním MTB závodu sezóny


28. březen 2023 / Bike

Součástí veletrhu For Bikes byl v rámci doprovodného programu i MTB závod. Mezi stovkou závodníků byli i Filip Adel s Honzou Jobánkem ze Superior týmu. V tiskové zprávě se dočtete, že se neztratili.

První start přinesl vítězný double Superior Teamu
První závodní start letošní sezóny mají za sebou závodníci Superior Teamu. V MTB závodě při veletrhu For Bikes v Praze se podařilo ve sprintu zvítězit Filipu Adelovi. Týmový kolega Jan Jobánek dojel jako druhý.

Veletrh For Bikes nejsou jen haly s vystavenými koly, ale i doprovodný program, jehož součástí je i MTB závod, který se jede v letňanském lesoparku přiléhajícím k výstavišti. Na startu se ve větrném a chladném počasí přímo vedle výstavních ploch sešlo přes 100 bikerů. Ti se pak vydali za zaváděcím vozem na regulérní okruh, po kterém kroužili 75 minut + 1 kolo, aby se pak mohli vrátit do cíle v areálu PVA Letňany.

Mezi hlavní favority závodu, kromě jezdců Superior Teamu, patřil i vynikající silničář Tomáš Kalojíros, který se v letošním roce rozhodl více zaměřit na MTB a gravel závody. Samotný okruh v lesoparku Letňany byl spíše rovinatý, bylo na něj ale zařazeno několik krátkých výjezdů a atraktivních sjezdů po místních singletrailech.

„Byl to takovej cyklokros na hodinu a půl. I když to možná vypadalo jednoznačně, tak držet vysoký tempo po celý závod docela bolelo. Tomáš Kalojíros má ze silnice skvělou výkonnost a tak byl pořád na dostřel. Po soustředění na Malorce to ještě není úplně ono, ale na rozjetí super závod,“ řekl v cíli Adel.

Právě Filip Adel byl iniciátorem útoku, který zhruba po 30 minutách roztrhal čelo závodu. Udržet se ho dokázal jen jeho týmový kolega Jan Jobánek.

„Když Filip nastoupil, věděl jsem, že se ho musím udržet za každou cenu. Na dlouhých rovinách foukal silný protivítr, takže pro mě potom bylo výhodou, že se mám za koho schovat. Víceméně to Filip objel celý na špici a mě si vezl v háku. Diváky jsme nechtěli ochudit o cílový spurt, ve kterém Adlík ukázal, že je i výrazně rychlejší,“ vypověděl druhý na pásce Jan Jobánek.

Výsledky MTB For Bikes:
1. Filip Adel (Superior Team) 1:36:33
2. Jan Jobánek (Superior Team) 1:36:34 +00:01
3. Tomáš Kalojiros (ZPcyklo PROOFY cycling team) 1:37:36 +01:03
4. Ondřej Zelený (Decathlon czech cycling team) 1:38:41 +02:08
5. Lukáš Hofman (Ski a Bike Centrum Radotín) 1:38:42 +02:09

Dovolíme si doplnit, že na jejich úspěchu se podílí i podpora vybavením značek DMT (tretry KM0), Lezyne (pumpičky, multiklíče), Maloja (to by byl dlouhý seznam), Rubena (pláště Scylla).

Nechť se daří!

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY