Please enable JS

NOVINKY

Test silničních bot pro rok 2021 vyhrává Wave Rider 24!!


4. květen 2021 / Run/Indoor

Úvod Velkého testu novinek běžecké obuvi květnového vydání časopisu RUN hovoří jasně: "Celý národ běhá jako o život, takže není překvapení, že zájem o účast v letošním velkém testu bot projevilo ještě více značek než vloni. I letos tedy přinášíme užitečná hodnocení zkušených testerů s cílem usnadnit orientaci v letošních novinkách a pomoci ti vybrat boty přesně pro tebe." (časopis RUN 5/2021, str. 76)

Mizuno Wave Rider za rok oslaví čtvrtstoletí na trhu, což je samo do značné míry unikání počin. I nejnovější model řady má co nabídnout. Čistým, ač výrazným designem počínaje, výraznými větracími otvory ve svršku pokračujíce a technologií Mizuno Enerzy pod patou, která slibuje lepší tlumení a návratnost energie, konče. Boty jsou velmi pohodlné od prvního nazutí, bohaté polstrování je znát. Komu by snad nevyhovovala vložka, může ji bez problémů vyměnit za jinou. Zpočátku se boty mohou zdát trochu užší ve špičce, ale pří běhu to člověk s „normální“ šířkou nohy ani nevnímá. Co ale vnímá, je skvělé tlumení – nohy se cítí jako v bavlnce a to i v závěru dlouhých běhů. Jednatřicet milimetrů vysoká mezipodešev pod patou (drop je 12 milimetrů) je prostě znát. Přechod z dopadu na patu do odrazové fáze je pak krásně plynulý. Běžci dopadající na špičku přitom mají k dispozici devatenáct milimetrů tlumení, což je také dost. I když se jedná hlavně o boty na polykání kilometrů, nedělá jim problém ani mokrá silnice, lehčí terén, a zejména pak ani svižnější tempo. V minulosti ostatně nebylo výjimkou, že boty Mizuno Wave Rider měli na nohou největších maratonů světa vytrvalci, kteří závod dokončili v časech kolem dvou a půl hodiny, Zkusíš se mezi ně zařadit?

Popis výrobce: Legendární běžecké boty s mnoha vylepšeními: technologie mezipodešve Mizuno Enerzy pro extrémně vysoké pohodlí a plovoucí pocit na každém kroku. Velmi rychlé boty pro běžce s neutrálním nášlapem jsou ideání pro každodenní trénink a všechny tratě. Plynulý přechod z dopadu do odrazu podporuje technologie SmoothRide.Ventilační systém Intercool, odolná podešev se skvělou trakcí.

Modely jednotlivých značek testovali: Vít Pavlišta, Petr Pechek, Ondřej Fejfar, Petr Soukup, Petr Vabroušek, Zuzana Kucomová, Filip Vabroušek, Jiří Marek, Blanka Gololobovová, Pavel Kosař, Michal Včeliš, Soňa Hrabe Kotulková, Michal Hrabec, Martin Singr, Petra Veselá, Kamil Štěpánek, Michal Vítů, Running Cheff. 

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY