Please enable JS

NOVINKY

Test helmy POC Kortal


29. červen 2021 / Bike

Kortal je jedna z nejlépe padnoucích přileb, které jsme kdy měli na hlavě. A přestože to, jak vám helma sedí, je přinejlepším subjektivní a rozhodně byste si ji měli před koupí vyzkoušet, na trhu jsou prostě helmy, které sedí většině. A toto je jedena z nich. Už na první pohled vypadá robustně - na spáncích a kšiltu je nízko a kšilt je dlouhý.

Během jízdy si kšiltu sice všimnete ve svém zorném poli, ale velmi rychle si na něj zvyknete. Je výškově nastavitelný, takže si pod něj můžete dát sjezdové brýle. Je navržen tak, aby se při pádu odpojil. Když už mluvíme o pádech, je škoda, že v této ne zrovna nejnižší cenové kategorii nedostanete přilbu MIPS.

V nabídce je i vyšší model Kortal Race MIPS. Bezpečnost však zvyšuje alespoň v obou zabudovaný reflektor RECCO, podle kterého vás horská služba může najít. POC vyrábí také brýle Devour, které k helmě padnou jako ulité.

S některými sjezdovými nebo většími slunečními brýlemi však můžete mít problém kvůli nízkému obočí, proto si je pro jistotu vezměte na vyzkoušení. Přilba je lehká, krásná (na výběr je spousta barev), perfektně sedí na hlavě a poskytuje subjektivní pocit bezpečí.

Převzato z: https://www.biker.sk

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY