Please enable JS

NOVINKY

Tereza Melecká, ambasadorka KJUS, odehrála velmi dobrý turnaj v Jižní Koreji


15. květen 2024 / Ski/Outdoor

Melecká neskutečně zabojovala. Po nepovedeném začátku dosáhla v Koreji na skvělý výsledek.

Sedm ran nad par v 1. kole nutně nemusí znamenat pokažený turnaj. Na Aramco Team Series Presented By PIF-Korea to ukázala česká profesionálka Tereza Melecká, která dokázala zahrát v přerušeném 2. kole nejlepší výsledek z celého startovního pole za 69 ran, na který navázala 71 ranami ve finálovém kole. Na cestě k dělenému 15. místu musela v neděli odehrát 26 jamek. Klára Davidson Spilková si připsala v silné konkurenci rovněž kvalitní výsledek - dělené 27. místo.
Melecká byla po úvodním kole za 79 ran až na konci první stovky a turnaj v New Korea Country Clubu u Soulu s cutem pro TOP 60, na který dostala pozvánku, se pro ni zdál být ztracený. Jenže už v sobotu během deseti jamek, které stihla odehrát, se posunula o téměř 40 míst nad hranici cutu.

Stačilo ji k tomu v těžkém nastavení hřiště a podmínkách průběžné skóre -1 na kolo. A nezastavilo ji ani přerušení a posléze odložení zbytku 2. kola na neděli pro déšť. Když se další den vrátila na hřiště, vyšperkovala své kolo třemi birdie, z toho dvěma na posledních dvou jamkách. Jejích 69 ran bylo společně se dvěma dalšími hráčkami vůbec nejlepší 2. kolo. Dopřála si jím i finálové kolo a jistotu, že z finančně i bodově lukrativního turnaje v daleké Koreji neodjede s prázdnou.

A víc než to. Melecká v nedělním finále přidala další kolo pod par, když zahrála 71 ran (-1) a své celkové skóre vytáhla po nepovedeném začátku už na +3, což znamenalo konečné dělené 15. místo a výdělek 7901,01 dolarů (zhruba 183 000 korun). Její finálová runda byla výsledkově velice klidná. Šla do ní z druhé devítky, na které zahrála bogey na patnáctce, což však byla její jediná chyba za celých 26 jamek, které v neděli odehrála. Na první devítce pak přidala další dvě birdie, v neděli už své čtvrté a páté. Výkony Melecké ve 2. a 3. kole ještě více vynikají s přihlédnutím k tomu, že celkově se pod par dostalo v turnaji pouze sedm hráček a jen dvě z nich to dokázaly ve všech třech kolech.

Vzhledem k tomu, že Melecká loni ztratila plnou kartu na Ladies European Tour a v Koreji hrála na pozvánku, skvěle tak využila příležitosti, které se jí dostalo. Letos zatím odehrála jen tři turnaje, ale nejenže ve všech prošla cutem, ale na Joburg Ladies Open skončila dělená pátá. Společně s děleným 69. místem z SA Women's Open a nynějším úspěchem v Koreji už vystoupala na 39. místo v Order of Merit, což by jí mělo významně pomoci při nasazování do dalších turnajů a k větší jistotě v dalším průběhu sezóny.

Dobrý turnaj odehrála i Spilková. Ta byla po 1. kole v paru v TOP 10 a následně už jen klesala, ale nikoliv na horší, než v silné konkurenci velmi solidní dělené 27. místo s celkovým skóre +5. Ve finále zahrála 74 ran (+2), když zahrála birdie na dvojce, bogey na jedenáctce, dvanáctce a čtrnáctce, birdie na sedmnáctce a ještě jedno bogey na osmnáctce. V Order Of Merit je po pěti odehraných turnajích na 76. místě.

Druhé kolo dohrávala v neděli i Kristýna Napoleaová. I když ho odehrála velmi dobře za 74 ran (+2), cutem, který byl na skóre +7, neprošla, protože v pátek zahrála na úvod 82 ran (+10). S konečným skóre +12 dobojovala na děleném. 90. místě.

Vítězkou se na domácí půdě stala Hyo-Koo-Kim, která v závěru úspěšně čelila tlaku Angličanky Charley Hull. Obě zahrály ve finálovém kole 68 ran, což stačilo Korejce se skóre -10 k vítězství o tři rány.

Konečné výsledky turnaje naleznete zde.

Zdroj: www.golfextra.cz

Zdroj: Ladies European Tour

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY