Please enable JS

NOVINKY

Superior Team úspěšný na Dolní Moravě


5. červen 2023 / Bike

V sobotu 3. června proběhl další závod ze série Český Pohár Prima Cup. Na Dolní Moravě závodníky čekala 90km trať plná dlouhých výjezdů a technických úseků a 3 000 m nastoupaných v náročném terénu.

Podnik byl zapsán v kalendáři UCI v kategorii C2 a byl také součástí Českého poháru v MTB maratonu. 4 hodin a 32 minut strávil v závodě nejrychlejší muž Filip Adel (Superior Team), když si po dlouhé sólo jízdě dojel pro své letošní premiérové pohárové vítězství. Jeho týmový kolega Honza Jobánek dojel na pěkném 4. místě.

Již úvodní stoupání po sjezdovce napovědělo, kde ve startovním poli můžeme hledat favority. Na špici závodu se usadili jezdci D2mont - Merida, které doplnili závodníci Superior Teamu. Filip Adel se zhruba v polovině závodu, v jednom ze sjezdů z hřebene Králického Sněžníku na čele osamostatnil a svoji pozici uhájil až do cíle.
„Hned v prvním kopci se ukázalo, že největší soupeři budou kluci z D2 Montu. Největší převahu jsem měl ve sjezdech, který jsem se snažil jet na jistotu, ale i tak jsem v nich docela získával. I díky tomu jsem si mohl pro první polovinu závodu zvolit rozumný tempo, což bylo vzhledem k náročnosti trati důležitý. Druhá půlka už dost kousala, ale první flek jsem si dokázal pohlídat,“ řekl v cíli vítěz.
„Závod na Dolní Moravě mám rád. Je to jeden z mála maratonů v opravdu horském prostředí u nás, navíc doplněný technickými pasážemi s rukopisem Vény Hornycha. Dlouhý kopce mi sedí, takže jsem šťastnej, že jsem si mohl spravit chuť po nepovedeném závodu v Opavě,“ řekl k závodu čtvrtý Honza Jobánek.

Celkové výsledky ČP Dolní Morava 90km 2023
1. Adel Filip (Superior Team) 4:32:23
2. Strož Jan (D2mont - Merida cycling team) 4:33:52 +01:29
3. Hník Karel (D2mont - Merida cycling team) 4:38:33 +06:10
4. Jobánek Jan (Superior Team) 4:40:39 +08:16
5. Zemene Jakub (D2mont - Merida cycling team) 4:44:26 +12:03

 

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY