Please enable JS

NOVINKY

Superior Team se zúčastnil ME XCM 2023


16. červen 2023 / Bike

Mistrovství Evropy v maratonu hostila francouzská obec Laissac v regionu Aveyron. Mistrem Evropy se stal Belgičan Wout Alleman. Na start se v elitní mužské kategorii postavili celkem tři čeští reprezentanti, z nichž byl nejlepší 12. Lubomír Petruš (D2Mont Merida). Filip Adel (Superior Team) si nevybral svůj nejlepší den a dojel na 34. místě.

Závod se jel na 2 okruhy o celkové délce 94 km s nastoupenými 3400 metry. Trať s minimem asfaltu obsahovala i technicky náročné singletraily, ale rozhodující byla výkonnost v kopcích, ve kterých se dělilo startovní pole už od počátečních metrů.

„Tohle byl jeden z nejtěžších závodů, který jsem kdy absolvoval. Začátek mi vůbec nesednul, rychlost po startu byla šílená a já se vůbec nemohl dostat do tempa. Po třiceti kilometrech se mi to ale docela chytlo a povedlo se mi přeskákat asi 20 lidí. V závěru jsem ještě musel řešit defekt zadního kola a následně jsem v přemíře snahy trefil v singlu ramenem strom, takže jsem se ještě vyválel. I když to nevyšlo podle představ, tak jsem rád, že jsem se nezlomil a zabojoval až do cíle,“ řekl Filip Adel.

Celkové výsledky Mistrovství Evropy Laissac (FRA) 90 km 2023

1. Wout Alleman (BEL, Wilier Pirelli) 4:28:40

2. Fabian Rabensteiner (ITA) +2:11

3. Simon Schneller (GER, Bulls) +4:52

4. Aleksei Medvedev (Soudla Leecougan) +4:53

5. Samuele Porro (ITA) +4:54

...

34. Filip Adel (Superior Team) +28:36

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY