Please enable JS

NOVINKY

Skvělá Sandra Schützová


18. srpen 2019

Necelý kilometr do cíle jsem věřila, že na medaili dosáhnu, říká o bronzovém závodě Sandra Schützová

 

Mistrovství světa na kolečkových lyžích se v lotyšské Madoně se zúčastnila trojice českých reprezentantů - Sandra Schützová, Jan Pechoušek a Luděk Šeller. Pódia se ve svém posledním závodě dočkala Sandra Schützová, z patnáctky volně s hromadným startem si veze bronz.

O nejlepší umístění českých reprezentantů se v průběhu celého mistrovství světa zasloužila Sandra Schützová. V úvodním závodě na 10 kilometrů klasicky s intervalovým startem dosáhla na 6. místo. „Nebudu lhát, věřila jsem, že dopadne místo páté, na které mi chybělo 1,5 desetiny sekundy,“ uvedla.  V super sprintu na 200 metrů volnou technikou zopakovala si Sandra 6. příčku zopakovala. 

Až ve třetím ze čtyř závodů MS se český tým dočkal medaile. Jako jediná nastoupila na start patnácti kilometrů volně s hromadným startem Sandra Schützová, která finišem projela jako třetí. „Od začátku se mi vůbec nejelo dobře, pohybovala jsem se na konci skupiny, kde nás bylo zhruba deset. Tato pozice pro mě nebyla zrovna výhodná,“ řekla o prvních kilometrech závodu. Ve sjezdu navíc musela řešit neustálé strkanice. V posledním kole jsem najela na druhé místo za Italku Scardoniovou. Necelý kilometr do cíle jsem věřila, že na medaili dosáhnu. Do cílové rovinky jsme najížděly společně v šestičlenné skupině, ve které měla nejvíce sil Švédka Linn Sömskarová, druhá dojela Slovenka Alena Procházková a já po milimetrech předjížděla Italku. Jsem ráda, že se mi podařilo vybojovat medaili,“ radovala se z bronzu.

 

Sandře moc gratulujeme a pevně věříme, že se jí na sněhu bude dařit obdobně :-)

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY