Please enable JS

NOVINKY

Nejlepším výsledkem ATT Investments na Mistrovství ČR a SR je 3. místo Matúše Štočka


27. červen 2022 / Bike

Cyklisté ATT Investments se v uplynulém týdnu představili na Mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice a Mika Heming na německém šampionátu.  Nejlepšího výsledku dosáhl Matúš Štoček, který obsadil 3. místo v závodě s hromadným startem, když ho ze Slováků porazil pouze vítězný Peter Sagan a druhý Lukáš Kubiš z Dukly Bánská Bystrica.

Šampionát se skládal ze dvou částí. Nejprve se ve čtvrtek 23. června jela časovka jednotlivců a poté v obou víkendových dnech závody s hromadným startem. V sobotu ženy ve společném závodě s juniorkami a po nich junioři. V neděli se postavili na start muži kategorie Elite a U23, přičemž šlo o společný závod s jedním vítězem.

Hosty ATT Investments byly legendy české silniční cyklistiky Roman Kreuziger, nynější sportovní ředitel týmu Bahrain Victorious, a Ján Svorada, vítěz 11 etap na Grand Tours. Tým pak při závodě s hromadným startem poskytoval servis vybraným jezdcům ze zahraničních týmů.

V časovce v kategorii U23 obsadili za vítězným Mathiasem Vackem, který míří do World týmu Trek-Segafredo, 5. místo Michal Rotter a 7. Jan Kašpar. V kategorii Elite startoval z ATT Investments pouze Tomáš Jakoubek a prosadil se na 6. místo, když zvítězil zkušený Jan Bárta, který v minulosti závodil za tým Bora-hansgrohe.

Nedělního závodu se účastnila řada největších hvězd české cyklistiky současnosti, jako je Jan Hirt z belgického týmu Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux, Pavel Bittner, od 1. července stážista v DSM týmu, Vojtěch Řepa závodící za španělský Kern Pharma, kam pro letošek odešel z ATT Investments, již zmíněný Mathias Vacek, také Petr Vakoč, který ještě vloni závodil s Mathieu Van der Poelem v týmu Alpecin-Fenix, Michal Schlegel z dalšího španělského Caja Rural – Seguros RGA, Daniel Turek z rakouského Felbermayr-Simplon Wels či Petr Kelemen ze švýcarského Tudor Pro Cycling. Ze slovenských závodníků pak hvězda nejvyšší velikosti Peter Sagan z týmu TotalEnergies.

Český šampionát sólově z dlouhého úniku ovládl Matěj Zahálka (Elkov-Kasper). Nejlepší z českých závodníků ATT Investments dokončil na 19. místě Karel Tyrpekl. Výrazně lépe se dařilo jeho týmovému kolegovi ve slovenské větvi šampionátu Matúši Štočkovi, který obsadil 3. místo.

Velmi dobře si vedl i Mika Heming při německém mistrovství. V časovce kategorie U23, na jejímž startu stanulo 68 závodníků, obsadil 14. místo. Ještě cennější umístění dosáhl při společném závodě kategorie U23 a Elite, jehož se mezi 137 závodníky účastnili nejlepší cyklisté z týmů nejvyšší divize jako je vítězný Nils Pollit z Bora-hansgrohe, jeho týmoví kolegové Emanuel Buchmann a Lennard Kämna, dále Nikias Arndt (DSM), který obsadil 2. místo, či Simon Geschke (Cofidis), který stanul na 3. stupínku.

Závod byl velmi obtížný, prvních 19 cyklistů dojíždělo do cíle po jednom s citelnými časovými rozestupy a Mikovi Hemingovi se podařilo ve svých 22 letech dostat na 15. místo, když za sebou nechal borce z World týmů jako je Pascal Ackermann (UAE Emirates), John Degenkolb (DSM), Max Walscheid (Cofidis) či Max Kanter (Movistar) atd.

Očekávání týmu ATT Investments speciálně v nedělním závodě českého mistrovství bylo vyšší, než jaká byla skutečnost. Ne vždy se vše podaří.  Což je vždy stimul k tomu, udělat si detailnější analýzu příčin. V dosavadním průběhu sezóny tým dosahoval velmi dobrých výsledků, posbíral tolik UCI bodů jako nikdy v minulosti. Nyní je na vedení týmu a závodnících, aby hned v dalším závodě, jímž je rumunský Sibiu Tour (2.1), navázali na výsledky, jež v jejich podání předcházely českému mistrovství.

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY