Please enable JS

NOVINKY

MTB tretry FLR F-70 Knit


16. červen 2021 / Bike

Pletené MTB tretry FLR F-70 Knit se dostaly na seznam nejlepších bot serveru The Bike Network


Gary Barnard z The Bike Network má od MTB treter s SPD vysoká očekávání. Po 30 letech strávených ježděním na všech variantách bot s SPD očekává, že boty budou tuhé, lehké, stylové, podpůrné a pohodlné. To se pravděpodobně příliš neliší od toho, co většina cyklistů hledá u bot pro jízdu v terénu.


Společnost FLR navrhla boty F-70 Knit tak, aby tyto základní požadavky splňovaly a přidala i atraktivní cenu.


Gary postupně vyjmenovává všechny detaily modelu F-70, například jejich třívrstvou konstrukci, svršek z nylonové příze, strategicky umístěnou gumovou ochranu palce a paty, odnímatelné hroty na špičce či reflexní prvky pro větší bezpečnost. Avšak rozhodující byl Garyho dojem z jízdy.

Na cestě za dokonalou MTB tretrou

Barnardovo pátrání po dokonalé obuvi na horské kolo trvá již několik let a postupem času se jeho požadavky stupňují. Boty musejí zvládat průjezdy vodou během etapových závodů tím, že dobře odvádějí vodu a rychle schnou. Svršek boty by měl být pružný a zároveň poskytovat dobrou oporu a nesmí tlačit. Nebude se zabývat obuví, ve které se noha přehřívá, boty musí zůstat pohodlné i po několika hodinách na trase.

FLR F-70 Knit jsou prvotřídní kombinací vynikajícího výkonu a ceny, která vás donutí pochybovat, zda platit více jinde.

„Protože jsem strávil více než 30 let ježděním na všech variantách treter s SPD, je můj kontrolní seznam pro moderní boty na horské kolo rozsáhlý; musí být tuhé, lehké a stylové a zároveň poskytovat stejnou podporu a pohodlí jako moje oblíbené tenisky“, říká Gary.

 

Jedinečná konstrukce svršku z jednoho kusu úpletu je tvarovaná tak, aby se přizpůsobila noze a byla pohodlná.

Detaily

Model F-70 Knit vznikl na závodním kopytě FLR a se svým svrškem z třívrstvé nylonové příze je navržen tak, aby bezpečně držel nohu a nevytvářel žádné otlaky. Bezešvá konstrukce nylonového úpletu napomáhá odvětrávání a ochlazení vnitřku tretry.

F-70 Knit se upevňuje pomocí jednoho ovládacího kolečka Atop, které je podobné systému BOA. Jazyk je polstrovaný, perforovaný a dostatečně široký, aby obepínal nárt. Nechybí odvětrávání přes celý svršek boty.



Pata, špička a boky podrážky jsou opatřeny velkými gumovými profily, které usnadňují trakci při chůzi nebo šlapání po stezce. Oblast paty a špičky je zpevněná pro ochranu a celková konstrukce je špičková. Boty mají opravdu prémiový vzhled a působí velmi kvalitně. Lze přikoupit odnímatelné hroty na špičku, které po nasazení poskytují dodatečnou trakci při chůzi v blátivých nebo kluzkých podmínkách. Pata je poměrně vysoká a je navíc doplněna několika reflexními prvky, což je příjemný bezpečnostní prvek.


Dojmy z jízdy


„Dlouhé roky jsem hledal nejlepší boty na horské kolo. Chtěl bych, aby bota zvládla přejezd vody při etapovém závodě tím, že bude dobře odvádět vodu a rychle schnout. Chtěl bych, aby se bota opravdu rychle nazouvala, protože většinou spěchám, abych mohl vyjet a jezdit. Chtěl bych mít pružný svršek, který poskytuje dobrou oporu a netlačí. Samozřejmě, že horká místa jsou nepřípustná a chtěl bych, aby si bota udržela úroveň pohodlí i po několika hodinách na trati.“



„Pro tuto recenzi jsem v botách jezdil více než měsíc. Vyrazil jsem na několik velkých backcountry tratí v Banhoeku u Stellenbosche (JAR), jezdil jsem na místních singletrackových stezkách, trochu jsem dojížděl do práce, a dokonce jsem je použil na SRAM Superflow Enduro.“

„Nejsou to nejlehčí boty, na kterých jsem jezdil, ale snadno vyhrávají v hodnocení pohodlí, podpory a ceny.
V pletených tretrách FLR je naprostá radost jezdit. Design boty je praktický, vzhled stylový a systém zapínání efektivní. Úroveň pohodlí patří k nejvyšším, jaké jsem kdy používal, a je zajímavé, že navzdory veškerému odvětrávání mi při chladných ranních vyjížďkách nebyly prsty znatelně chladnější než u jiných bot. Letos jsem závod sani2c nejel, ale odvětrávací vlastnosti treter FLR F-70 Knit pro mě byly velkým přínosem při loňském závodě v dešti. Na několika vyjížďkách mě zastihl déšť a mohu potvrdit, že boty rychle odvádějí vodu a vysychají.“

„Zjistil jsem, že nylonová podrážka je dostatečně tuhá a v botě je trochu více citu, což usnadňuje našlápnutí do pedálu a zapnutí.“

VERDIKT: „Tretry FLR F-70 Knit ani trochu nezklamaly. Splňují všechny požadavky na mém seznamu "špičkových bot". Jsou to skvělé boty, které bych s radostí používal na cross-country, maratonské nebo šotolinové výšlapy. Jediné, co mě na nich šokovalo, byla cena! Upřímně předčily boty, které jsem používal a které stály klidně třikrát tolik.

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY