Please enable JS

NOVINKY

MS v závodním skialpinismu 2023 s českou účastí


9. březen 2023 / Ski/Outdoor

Ve španělských Pyrenejích proběhlo na přelomu února a března 2023 Mistrovství světa v závodním skialpinismu. Mezi českými účastníky byl i Michal Strejc, ambasador značek Kästle, Leki a Mico.

Zážitky z nabitého programu nám popsal, začtěte se.

Letošní sezóna, můj první rok, kdy se srovnávám s nejlepšími skialpinisty světa, přinesla více proležených dnů v posteli, návštěv různých vyšetření a srovnávání se se svým zdravotním stavem, než úspěchů na plánovaných závodech. I přes tyto skutečnosti se mi podařilo být schopný závodit na Mistrovství světa v závodním skialpinismu, které se konalo v malebném údolí ve španělských Pyrenejích v oblasti La Vall de Boí. Vzal jsem v potaz rozdíl nastoupaných výškových metrů, hodin strávených na lyžích a dní v nadmořské výšce, tuto a loňskou sezónu a od mých výsledků jsem neměl žádná očekávání, což se pozitivně projevilo na mé psychické stránce.

První závod, Sprint – olympijská disciplína, se konal hned v úterý, tedy dva dny po našem příletu. Zde jsem obsadil 25. místo v kategorii U23 a celkově 45. mezi muži. Trať měla olympijské parametry a na rozdíl od ranní snídaně mi celkem sedla. Další den se konal Vertical. 500 výškových metrů na 3km trati nebyla ryze silová záležitost. Bylo potřeba umět se na pásech i dobře sklouznout a mít je dobře namazané. Zde jsem obsadil 21. místo v U23 a 41. v mužích. Z tohoto závodu, kde je nejvíce poznat výkonnostní stránka každého sportovce, jsem za své umístění spokojený. Spíše jsem čekal, že procedím někam na pozici 80. závodníka.

Před sobotním individuálním závodem nás čekaly dva krásné dny volna, kdy jsme se plně věnovali regeneraci a užívali si teplých paprsků slunce. Nicméně individuál nebyl méně náročný, než jsem předpokládal a vytěsnění nějakých zbytečných pocitů bylo velmi obtížné. Po více než 1 600 m nastoupaných na 12 kilometrech jsem měl pocity opravdu různé. Zde jsem skončil na 20. místě v U23 a docela jsem se těšil domů. Sám za sebe jsem se svými výsledky spokojený. Jsem rád, že jsem byl letos vůbec schopný zde startovat a přivézt domů alespoň nějaký výsledek. Po celou dobu závodů mě při stoupáních a sjezdech nesly lyže Kästle TX, World Cup, oporou mi byly karbonové hole Leki Mezza Race a hřálo mě prádlo Mico.
Děkuji moc za podporu.

Pro LEVELSPORTKONCEPT Michal Strejc.

My držíme palce do dalších závodu a děkujeme za reprezentaci našich produktů na nich.

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY