Please enable JS

NOVINKY

MS Adventure Race 2021 - Petreček a Rudolfová


14. říjen 2021 / Ski/Outdoor

Minulý týden hostila španělská Galicie závod Mistrovství světa v Adventure race. Ve svém přístavním městě A Coruňa přivítala 91 závodních týmů z 21 zemí světa, které se přijely poprat s nástrahami trati, protivníky i sami se sebou. Jediné týmy z Nového Zélandu a Austrálie si mezinárodní závod ještě museli z důvodu přísných proti-covidovych opatření nechat ujít a tím vznikla nezvyklá šance bojovat o titul Mistrů světa bez suverénního týmu Avaya.

Českou republiku již tradičně reprezentovaly týmy Black Hill (Petreček, Krajník, Kurz a Rudolfová), který obhajoval 4. místo z MS na Reunionu a tým Salomon-Suunto.

 
Na závodníky byla připravena 620 km dlouhá trať složená z šesti disciplín, kterou tým musel absolvovat společně, podle vlastní navigace a non-stop. Trasa byla poměrně netradičně rozdělena na velmi dlouhé bloky, které zahrnovaly např. 120 km dlouhý trek, 210 km dlouhou MTB etapu a 90 km pádlovaní na kajaku. Zbývajících 200 km bylo rozděleno v dalších 4 etapách, objevila se i jízda na paddleboardu, orientační běh nebo zip-line. Přes počáteční velmi chladné a deštivé počasí, kdy v nejvyšších oblastech i sněžilo, se s tratí nejlépe vypořádal švédský tým SAFAT za 4 dny 2 hodiny a minutu a získal titul Mistrů světa na rok 2021. Český tým Black Hill se po pomalejším začátku postupně probojoval vzhůru až na páté místo díky stabilnímu tempu a bezchybné navigaci.
 
1. Swedish Armed Forcers Adventure Team(SWE) 4 dny 2 hodiny 1 minuta
2. Estonian ACE adventure - La Sportiva (EST) 4 dny 5 hodin 54 minut
3. NIAR adventure racing team (SWE) 4 dny 7 hodin 37 minut
4. Torpedo VIDARAID team (ESP) 4 dny 10 hodin 50 minut
5. Team Black Hill (CZE) 4 dny 12 hodin 29 minut
 
 
 
 
 
Gratulujeme ke skvělému umístění v obrovské konkurenci náročného závodu a jsme potěšeni, že k výkonu pomohly i přilby POC Ventral a hůlky Leki MICRO TRAIL PRO."

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY