Please enable JS

NOVINKY

Kästle slaví debut ve Světovém poháru v Söldenu!!!


11. říjen 2019

Návrat do alpského lyžování po 22 letech definitivně potvrzen.

Adriana Jelinková, nizozemská závodní lyžařka, bude stát v Söldenu na startu obřího slalomu na lyžích Kästle. Čtyřiadvacetiletá sportovkyně se narodila v České republice a ve Světovém poháru debutovala již v roce 2012.

Závodní lyžování je v historii rakouské tradiční značky hluboce zakotveno. Již na začátku 50. let zaznamenali sportovci jako Trude Jochum-Beiser a Toni Sailer první úspěchy na významných akcích na lyžích značky Kästle. V 80. letech zažila hohenemská lyžařská firma v závodním prostředí velký průlom a spolu s Andreasem Wenzelem a Pirminem Zurbriggenem se stala celkovým vítězem Světového poháru. Posledních lyžařských úspěchů s lyžemi Kästle dosáhli v roce 1997 Kjetil André Aamodt a Tom Stiansen na Mistrovství světa v alpském lyžování v Sestriere, kde vybojovali dvě zlaté medaile.

Ředitel Vladimír Dušánek má z comebacku radost: „Firma Kästle připravila za pouhých několik měsíců vše pro úspěšný comeback v alpském lyžování. Testy ukázaly, že naše lyže jsou nejen vhodné pro závodní lyžování, ale i velmi rychlé!!! Při plánování kádru klade Kästle v současné době důraz na malý kvalitní tým sportovkyň s vysokou mírou individuální podpory, přičemž se zaměřuje na technické disciplíny.

Vývoj a výroba lyží pro Světový pohár probíhá v tradičním sídle firmy v Hohenemsu, přímo v srdci Vorarlbergu, odkud značka pochází.

Kromě nizozemské královské rodiny, která už dlouhá léta tráví lyžařskou dovolenou v Arlbergu na lyžích Kästle, teď využívá lyže této tradiční značky další Nizozemka. „Díky rozhodnutí Adriany Jelinkové jsme pro Kästle rázem získali mladou, motivovanou sportovkyni, která se ve slalomu a obřím slalomu dokáže umisťovat v Top 30,“ říká Dušánek.

„Je pro mě opravdu velkou ctí jít ve šlépějích někdejších lyžařských legend,“ neskrývá Adriana „Adri“ Jelinková nadšení z úspěšné změny lyžařské značky. Rozhodující pro ni byla rozsáhlá podpora a servis a přímý kontakt s hohenemským oddělením vývoje, které ji zásobuje rychlými lyžemi individuálně přizpůsobenými jejím požadavkům. Od 11 let žije v Rakousku a absolvovala lyžařské gymnázium v Saalfeldenu.

Kromě alpského lyžování vybudovala značka Kästle během velmi krátké doby profesionální týmy sportovců pro Světový pohár i v běhu a skocích na lyžích, které doplňují stávající zapojení značky v oblasti freeridu a skialpinismu. „Naším deklarovaným cílem je rozšířit pole působnosti značky Kästle v oblasti zimních sportů a převzít vývoj ze závodního lyžování do sériové výroby,“ dodává Dušánek.

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY