Please enable JS

NOVINKY

Jan Jobánek těsně druhý na Gravel Blinduru


8. září 2022 / Bike

Už popáté se sešli o ulynulém víkendu příznivci gravelu na podniku Gravel Blinduro ve Starém Městě pod Landštejnem. Ojedinělý závod v krásné přírodě České Kanady vyhrál Tomáš Paprstka (Bike Action - Rocky Mountain), jen těsně před Janem Jobánkem (Superior Team).

Dvoudenní akce Gravel Blinduro není jen o závodění. Většina trasy se jede v poklidném tempu a na jezdce během dne čeká jen 5 relativně krátkých měřených úseků. A jak už název blinduro napovídá, nikdo předem netuší, jak dlouhý úsek na čas bude a na jaké se pojede trati. V sobotu na "štěrkoletce" čekal okruh na 78 km, v neděli potom o něco kratší v opačném směru. Vše v parádním počasí babího léta.

„Po svojí loňský premiéře na Blinduru jsem věděl, že letos pojedu znovu. Závod, jeho atmosféra, trať a prostředí, ve kterém se jede, si mě dostaly. Česká Kanada je malebnej a tak trochu zapomenutej kousek země, kterej je pro gravely jak dělanej. Žádný velký strmý kopce, k tomu hustá síť lesních silniček, cest a šotolin. Samotná akce má parádní závodně-nezávodní atmosféru. Když to bereš vážně, tak ti měřený erzety dají pořádně zabrat. Nebo to můžeš pojmout jako pohodovou vyjížďku s partou kamarádů. Po loňsku, kdy jsem se na Blinduru rozjížděl po nemoci, jsem letošní ročník chtěl pojmout sportovněji a docela se mi to i podařilo. Jednotlivý erzety mi sice svojí délkou okolo 3 minut jako vytrvalci moc nesedí, přesto se mi dařilo držet krok s Tomem Paprstkou a celkovou ztrátu v 15 sekund beru jako úspěch“, řekl Honza Jobánek.

Celkové výsledky Gravel Blinduro 2022:

1. PAPRSTKA Tomáš (BIKEACTION - ROCKY MOUNTAIN TEAM) 0:33:41
2. JOBÁNEK Jan (Superior Team)     0:33:57 +00:15
3. BLÁHA Vojtěch (Actofive) 0:35:18 +01:36
4. JEŽEK Petr (SUPERIOR RIDERS)  0:35:46 +02:04
5. NAJSER Karel (SUPERIOR RIDERS) 0:36:02 +02:20

 

Web:         www.superiorteam.cz
Facebook:  https://www.facebook.com/SuperiorTeamCZ/ Superior Team
Instagram: www.instagram.com/superior_mtb_team/

 

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY