Please enable JS

NOVINKY

Jak tráví léto Martina Dubovská?


22. srpen 2023 / Ski/Outdoor

Trénink, rekondiční pobyt na Srí Lance, zdolání nejvyšší hory Slovenska. Jak tráví léto Martina Dubovská?

Martina Dubovská už je v plné přípravě na novou sezónu. Ještě předtím ovšem elitní česká slalomářka stihla poznat nová místa. Jednatřicetiletá rodačka z Třince si odpočinula na rekondičním pobytu na Srí Lance, po návratu pak využila nově načerpaných sil ke zdolání nejvyšší hory Slovenska, Gerlachovského štítu. Na otočku se také vydala do Portugalska na svatbu kamarádky.

Martino, jak trávíte volné letní dny?
Bohužel už nemám volné dny, místo nich trénuji. Volno jsem měla hned po sezóně.

Kam jste vyrazila?
Dokud byl sníh, tak jsme lyžovali. Začátkem května jsem vyrazila na třítýdenní ajurvédský léčebný pobyt na Srí Lanku. Po dvou dnech jsem chtěla odjet, vyžadovalo to velké úsilí zůstat a soustředit se. Nebyla to dovolená, ale součást procesu, jímž jsem musela projít, abych byla schopná být v budoucí sezóně mentálně i fyzicky na vrcholu. Od okamžiku návratu pořád jenom lyžuju a trénuju. Teď se věnuji kondiční přípravě, od září pak budu zase víc lyžovat.

Na sociálních sítích jste zveřejnila i fotky z Gerlachovského štítu.
Ano, vydala jsem se na Gerlach, z toho jsem byla nadšená. Vyšlapat ho byl můj sen a určitě chci podobných zážitků víc. Pokud si najdu čas, chystám se ještě letos zdolat Lomnický štít. Oproti běžné turistice je to úplně něco jiného a doporučila bych to všem lidem, kteří mají alespoň trošku rádi hory. Přiznávám se, že se bojím výšek, ale vůdce skupiny nás perfektně organizoval. Jen tedy na vrcholu jsem se nedívala dolů (smích).

Takže Srí Lanka a Gerlachovský štít. To jste se rozhodně nenudila!
Ještě jsem absolvovala rychlou dvoudenní zastávku v Portugalsku, kde se vdávala kamarádka. Chtěly jsme jít na surfy, bohužel zrovna nebyly vlny a více času jsme tam strávit nemohly.

Sezóna už se nezadržitelně blíží. Jak probíhá vaše příprava?
Trávím hodně času v posilovně, k tomu běhám, šlapu na kole, do tréninku můžu řadit i ty výšlapy na hory. Momentálně absolvuju třítýdenní blok, kdy se budu doma věnovat kondiční přípravě. Potom to už bude více o lyžích, na to se upřímně těším. Mám nového trenéra Livia Magoniho z Itálie a zatím je práce s ním náročná, ale nemohu si stěžovat.

Je něco, na co se speciálně připravujete?
Potřebuju být rychlejší hlavně ve druhé polovině trati, zkrátka abych vydržela s nejlepšími po celou dobu jízdy. Potřebovala bych ještě dvě kila dolů, jenže z těch mých svalů to jde fakt těžko (smích).

Jak se těšíte na start nové sezóny?
Těším se moc, klidně ať už je hned zítra! Teď musím makat v posilovně, to bych všemi deseti vyměnila za celoroční závodění. Že v blížící se sezóně nemáme žádnou velkou akci, mi vůbec nevadí, pro mě je důležitý každý závod, v němž se snažím předvést co nejlepší výkon. Mým osobním vrcholem budou závody Světového poháru ve slovenské Jasné, je to vlastně skoro moje domácí půda.

 

Zdroj: www.czech-ski.com

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY