Please enable JS

NOVINKY

Florbalisté Mladé Boleslavi ve čtvrtfinále nastoupí proti Black Angels


11. březen 2021 / Run/Indoor

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav si do čtvrtfinále play-off Livesport Superligy vybral pražského soupeře Black Angels. Vítězové základní části měli právo první volby a ukázali na osmý tým tabulky. Boleslav vstoupí do play-off jako neporažený tým v posledních 25 superligových zápasech.

Boleslav při volbě čtvrtfinálového soupeře měla na výběr z týmů umístěných na 5. až 8. místě po základní části, čili volila mezi Chodovem, Spartou, Ostravou a Black Angels. 

Výběr podrobně komentuje hlavní trenér Petr Novotný: “S Chodovem ani Spartou jsme ve čtvrtfinále hrát nechtěli. Naše vzájemné zápasy s Chodovem jsou dlouhodobě vyrovnané a Spartu vnímáme jako nebezpečného soupeře se zkušenostmi v play-off, což naše nedávné zápasy potvrdily. Vybírali jsme tedy mezi Ostravou a Black Angels. Ostrava nám ve svém domácím utkání sebrala bod, i s Black Angels jsme sehráli těsné zápasy, ale věříme, že můžeme podat mnohem lepší výkony, než jsme předvedli v základní části.”

Zároveň se boleslavský výběr neřídil vzdáleností k soupeři. “Varianta cestování nehrála roli, neřešili jsme okolnosti, ale čistě soupeře,” říká Novotný.

Boleslav na konci listopadu vyhrála na hřišti Black Angels 9:8 a lednovou domácí odvetu 6:5. Pražský tým si ve své druhé superligové sezoně zahraje play-off poprvé. “Samozřejmě si uvědomujeme, že ve čtvrtfinále to bude zřejmě nejnamotivovanější tým,” vnímá Novotný.

 

V posledních letech má Boleslav skvostnou čtvrtfinálovou bilanci. Naposledy prohrála první čtvrtfinálový zápas v play-off 2013/2014 s Bohemians. Od té doby zvládla vyhrála 26 čtvrtfinálových utkání v řadě! 

Daří se jí též v aktuální sezoně, kdy ovládla 25 zápasů v řadě, což je nový rekord základní části nejvyšší české soutěže.

O programu série proti Black Angels budeme informovat. Úředním termínem prvního čtvrtfinálového víkendu je 27. a 28. března. 

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY