Please enable JS

NOVINKY

Filip Šolc Montenegro Xtreme Triathlon


20. září 2021 / Run/Indoor

Triatlon má mnoho podob

Plavání, jízda na kole a běh mají mnoho příznivců. Řada sportovců tyto aktivity provozuje v kombinaci zvané triatlon. Stanovené pořadí sportů v těsném sledu na různě dlouhých tratích Vám zabere třeba pouhou hodinu. To si během sobotního dopoledne uplavete 750 m, ujedete 20 km a uběhnete 5 km krátkého triatlonu. Dvojnásobnou trať na LOH Sydney 2000 prolétl bronzový Jan Řehula za 1:48:47 a legendární havajský Ironman s poctivými 3,8 km plavání v oceánu, 180 km na kole a maratonskou distanci zvládnou ti nejlepší i pod 8 hodin.

Komu tato nálož kilometrů nestačí, směřuje na extrémní triatlon provozovaný v horách. Jedním z nich je Filip Šolc, který absolvoval druhou zářijovou sobotu v Černé Hoře BLACKLAKE XTREME TRIATHLON MONTENEGRO, závod Světové série extrémního triatlonu (Xtri World Tour). V překrásné přírodě Národního parku Durmitor se vykoupal, projel a proběhl.

  • Vybaven brýlemi Swans, neoprenem, neoprenovou čepicí, rukavici a ponožkami Zone3 „koupáníčkem“ v Černém jezeře strávil něco málo přes 1 hodinu.
  • O příjemný komfort na 182 km dlouhé projížďce s 3 200 m převýšení se necelých 7 hodin staraly cyklistické rukavice a ponožky Maloja.
  • 42,2 km s 1 700 m převýšení zvládl pod 6 hodin a 30 min v běžeckém kompletu Mico (šortky, triko, kompresní ponožky) s trailovkami Mizuno Daichi na nohou.

V konkurenci dalších 26 závodníků obsadil s časem 14 hodin 43 minut 40 vteřin skvělé 4. místo. Jsme velmi rádi, že mu sportovní vybavení Swans, Zone3, Maloja, Mico a Mizuno k tomu úspěchu pomohlo. Děkujeme Filipe!

Jaký bude Váš triatlon?

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY