Please enable JS

NOVINKY

Filip Adel vítězí v Hradci Králové


19. duben 2022 / Bike

Domácí maratonskou sezónu odstartoval Filip Adel vítězstvím v Hradci Králové.

Závodem v hradeckých lesích vstoupil do letošní sezóny seriál závodů Prima Cup. A odstartoval se stejným vítězem, jako když loni na podzim tento závod celý ročník uzavíral. S Filipem Adelem ze Superior Teamu.

70kilometrová trasa v Hradci není náročná na nastoupané metry. V podstatě na rovině se tady střídají široké lesní cesty s technickými singletracky. To, co dělá místní závod náročným, je tempo v jakém se tady jezdí. Zajímavostí je pak průjezd pískového lomu Marokánka.

„Začátek byl docela nervózní, nikdo nechtěl moc tahat po širokých cestách a zároveň chtěli být všichni vepředu v nájezdu do techniky. Kluci z D2 mont Merida měli nad všemi výraznou početní převahu a tak zkoušeli občas nastoupit. Odpoutat se povedlo až Lubomíru Petrušovi, který si poměrně rychle vybudoval asi 20 vteřin náskoku. Věděl jsem, že mu nemůžeme dát moc prostoru a tak jsem se to v technice snažil co nejdříve dolepit. To se mi povedlo, se mnou tempo vydržel pouze David Šulc (Mondraker Racing Team) a Tomáš Morávek (D2 Mont Merida). I díky dobrý spolupráci na čele jsme drželi vysoký tempo a postupně navyšovali náskok. V technice nejprve odpadl Tomáš Morávek a při výjezdu ze singlů odpadl i David Šulc. Na závěrečný roviny jsme zůstali s Lubošem na čele sami a z tempa jsme povolili až v posledních kilometrech,“ popisoval Filip.

Loni si Filip do cíle přivezl luxusní tříminutový náskok. Letos se na rozhodnutí čekalo až do krátké cílové rovinky. A byl to právě Adel, který do cílové pasáže najížděl z první pozice.

„Nejprve jsem zkusil Luboše trochu překvapit při nájezdu do jedný muldy kousek před cílem. Vybudoval jsem si nějakej náskok, ale z esíček do cílový roviny jsme vyjížděli zase spolu. Cílová rovinka byla ale krátká a Lubošovi jsem v ideální stopě napravo moc místa nenechal. S Lubošem jsme spurtovali o vítězství naposledy tak před 15 lety na cyklokrosových galuskách, takže na mě dejchla trocha nostalgie. Vydřený vítězství!,“ uzavřel Filip Adel.

Celkové výsledky Prima Cup Hradec Králové 70 km 2022

1. Adel Filip (Superior Team) 02:58:50
2. Petruš Lubomír (D2mont Merida Cycling Team) 02:58:50 +00:00
3. Šulc David (MONDRAKER Racing Team) 03:04:04 +05:14
4. Hula Robert (EXPRES CZ TUFO TEAM KOLÍN) 03:04:24 +05:34
5.Morávek Tomáš (D2mont Merida Cycling Team) 03:04:24 +05:34

Web: www.superiorteam.cz

Facebook: https://www.facebook.com/SuperiorTeamCZ/ Superior Team

Instagram: www.instagram.com/superior_mtb_team/

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY