Please enable JS

NOVINKY

Filip Adel v Mladé Boleslavi těsně druhý


13. květen 2024 / Bike

V pořadí druhý závod ze série Kolo pro život se odehrál v Mladé Boleslavi. Počasí závodníkům přálo a na startu se sešlo početné pole jezdců. Nejdelší trasa B o délce 50 km s převýšením 700 m vedla na severozápad od Mladé Boleslavi a byla plná rychlých úseků, které nahrávaly závodění v početnějších skupinkách. I když trať nenabízí žádná extrémní stoupání, tak vysoké tempo v kratších kopcích dokázalo startovní pole nadělit. V jednom ze stoupání kolem zříceniny hradu Zvířetice došlo k rozhodujícímu dělení, po kterém zůstalo na špici trio ve složení Filip Adel, Filip Rydval a Karel Hník. Společně dojeli do dramatického finiše, ve kterém těsně triumfoval Karel Hník před Filipem Adelem, který obsadil druhé místo. Filip Rydval se umístil třetí. Závodníci v tomto rychlém závodě atakovali průměr 32 km/h.

"Byla to moje premiéra na Kole pro život v Mladé Boleslavi, ale tušil jsem, že to bude hodně rychlý závod. Na trati bylo několik kratších stoupání, ve kterých se jelo nadoraz a tím se startovní pole dost nadělilo. Podařilo se mi být u všeho důležitýho a zhruba 15 kilometrů před cílem jsem zůstal na čele s Karlem Hníkem a Filipem Rydvalem. Skupinka za námi byla pořád na dohled, takže jsme spolupracovali a jeli v dorazu až na poslední kilometr. Zkusil jsem kluky překvapit před poslední zatáčkou nějakých 300 metrů před cílem, ale Karel Hník zareagoval a na poslední stovce mě ještě skočil. Druhý místo ve spurtu vždycky zamrzí, ale i tak jsem rád, že se mi jelo zase dobře," řekl spokojený Filip Adel.

Foto: Jan Reiner

Výsledky KPŽ Mladá Boleslav 50 km 2024:
1. HNÍK Karel (D2 mont Merida cycling team) 1:36:51
2. ADEL Filip (Superior Team) 1:36:51 +0:00
3. RYDVAL Filip (D2 mont Merida cycling team) 1:37:02 +0:11
4. BARTŮNĚK Marek (ČESKÁ SPOŘITELNA – ACCOLADE ) 1:37:18 +0:27
5. RAKUS Ondřej (JK ANIMALS MTB TEAM) 1:37:18 +0:27

Už se těšíme na závody Světového Poháru v Novém Městě na Moravě. Ve dnech 24. až 26. května se na Vysočině potká světová špička, Filip Adel nebude chybět. Loni se mu velmi dařilo. Držíme palce!

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY