Please enable JS

NOVINKY

Filip Adel dvakrát stříbrný o prodlouženém zářijovém víkendu


2. říjen 2023 / Bike

Filip Adel stříbrný jak na Gočárových schodech, tak v Ralsku

Velice solidní formu prokazuje v závěru sezóny Filip Adel (Superior Team), který si v uplynulých dnech dojel pro dvojici druhých míst. Nejprve byl ve čtvrtek těsně druhý za Markem Rauchfussem (Česká Spořitelna Accolade) v exhibičním závodě Gočárovy schody. V sobotu potom ve spurtu nestačil na Karla Hníka (D2 Mont Merida) v závěrečném díle seriálu Kolo pro život, který se jel v Ralsku.

Netradiční exhibice v centru Hradce Králové, kde jezdci musí zdolat sjezd a výjezd ze schodů včetně několika umělých překážek, to je závod Gočárovy schody. V letošním roce je obohatil také přejezd řeky Orlice, přes který byl postaven třicetimetrový pontonový most.

„Byl to určitě můj nejlepší výkon, co jsem na Gočárovkách předvedl. Od začátku jsem se snažil jet naplno, aby se to co nejvíc nadělilo. Na konci první rundy mě dojel pouze Marek Rauchfuss a zůstali jsme spolu vepředu jen ve dvou. Během 10 kol jsme to oba na druhého někde zkusili, ale rozhodlo se až na posledních stovkách metrů, kde mi Marek v prudkém výjezdu do cíle nastoupil. Neměl jsem tam úplně ideální převod a mezeru, kterou jsem chytnul, jsem už nezvládnul dolepit. Je to škoda, vítězství nebylo daleko a nohy byly dobrý,“ řekl v cíli stříbrný Filip Adel.

Závod v Ralsku již tradičně uzavírá populární cyklistickou sérii Kolo pro život. Během rychlého 58 kilometrů dlouhého závodu si často závodníci ani nemůžou vychutnat krásu přírody Máchova kraje zahaleného v barvách podzimu.

„Klasický Kolo pro život, totální palba, ale v krásným prostředí. Na trati bylo jen pár lehčích stoupání, ale tempo v nich to i tak dokázalo nadělit. Po prvním z nich jsme zůstali vepředu v pěti lidech, ale skupina zezadu nás doletěla. Ve druhém z nich na dvacátém kilometru jsme ve stejném složení odjeli znovu (Adel, Rydval, Hnik, Hovorka, Neradil) a vybudovali jsme si náskok kolem 40 vteřin. Dobře jsme spolupracovali a asi jsme si všichni mysleli, že nám to vydrží do cíle. Pět kilometrů před cílem nás ale dostihla další skupina, takže jsme šli do spurtu v deseti lidech. Věděl jsem, že Karel Hník bude rychlý, povedlo se mi vybudovat pozici za ním, ale jeho vsazení přišlo tak brzo, že mě to zaskočilo a navíc bylo tak velký, že jsem ideálně v háku nezůstal. Mezeru jsem sice po centimetrech pomalu dolepoval, ale nakonec to na Karla nestačilo. Druhý místo, forma je na závěr sezóny dobrá, ale trochu to zamrzí,“ popsal Filip Adel průběh závodu.

Výsledky Gočárovy schody 2023:
1. Rauchfuss Marek (Česká Spořitelna Accolade) 0:41:35
2. Adel Filip (Superior Team) 0:41:40 +00:05
3. Bernas Pawel (JBG-2 TEAM) 0:41:58 +00:23
4. Hovorka Daniel (Jaroslav Kulhavý Cycling Team) 0:42:03 +00:28
5. Bártek David (AMENITY EXTREM SPORT TEAM) 0:42:47 +01:12

Výsledky KPŽ Ralsko 58 km 2023:
1. HNIK Karel (D2 MONT MERIDA CYCLING TEAM) 1:46:21.4
2. ADEL Filip (Superior Team) 1:46:21.5 +00:00
3. ZEMENE Jakub (D2 MONT MERIDA CYCLING TEAM) 1:46:22.5 +00:01
4. MORAVEK Tomaš (D2 MONT MERIDA CYCLING TEAM) 1:46:22.7 +00:01
5. BARTŮNĚK Marek (Česká spořitelna – Accolade) 1:46:22.9 +00:01

foto: Ondřej Littera, Jan Reiner

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY