Please enable JS

NOVINKY

Fantastický víkend BRILON RACING TEAMU


14. prosinec 2023 / Bike

Zemanová bere první vítězství ve Světovém poháru, Hladíková třetí, čtyři medaile z MČR mládeže!

Mistryně republiky Kristýna Zemanová zaznamenala v italském Val di Sole životní výsledek. V závodě světového poháru dojela na 4. místě v elitních ženách a v kategorii u23 suverénně zvítězila. Kateřina Hladíková si rovněž vytvořila své maximum v SP, dojela na 10. pozici a 3. v kategorii U23.

Nejprve se ale podívejme do Veselí nad Lužnicí, kde se v sobotu konal závěrečný díl Toi Toi Cupu. V kategorii juniorů dojel na 6. pozici Tomáš Hájek, 7. byl Lukáš Kristl, 10. Matěj Pekař, 20. Tomáš Meier, 22. Matěj Havelka a 26. Zdeněk Hradiský. V závodě elitních mužů dojel na 5. místě Václav Ježek.

Druhý den se na stejné trati konalo mistrovství České republiky v cyklokrosu. Skvělý výkon předvedla v kategorii starších žákyň Laura Svobodová, jež dojela na druhé příčce. Obhájcem titulu byl v kategorii starších žáků František Hladík. Obhajobu zvládl na jedničku, opět se stal českým šampionem, a navíc znovu zvítězil i v celkovém pořadí poháru. Ve stejné kategorii dojel na 10. pozici Jan Fara.

V kadetkách dojela na 8. místě Adéla Stránská, jež měla krátce po startu technické problémy.

Největším překvapením byl závod kadetů, kteří brali dvě medaile. Favoritem závodu byl Antonín John, který byl ovšem v týdnu nemocný a závod dokončil na 8. pozici. V závodě zvítězil po skvělém výkonu David Svoboda, na 3. příčce byl Šimon Kment. 17. Robert Lang, Adam Kment dojel na 18. příčce.

V celkovém pořadí poháru zvítězil Antonín John, David Svoboda byl třetí.

V italském Val di Sole neděle patřila závodu světového poháru. Závod, jenž se zde každý rok jede na sněhu, skvěle sedí českým jezdcům, a přesně to potvrdily i jezdkyně mladoboleslavského Brilon Racing Teamu. Kristýna Zemanová dojela na 4. příčce v elitní kategorii žen a zvítězila v kategorii U23.

„Nájezd do terénu jsem zase neměla úplně ideální, ale snažila jsem se zůstat na pravé straně, protože jsem předpokládala, že se to v první levotočivé zatáčce zašpuntuje. Tak se taky stalo a já to zprava oběhla a dostala jsem se dopředu. Trefila jsem pak dobrou stopu a dojela až na první místo. Snažila jsem se ale zbytečně nejančit a jet si to svoje. V půlce závodu jsem měla trochu problém s tretrami, nešlo mi nacvaknout, měla jsem menší krizi a propadla se na 4. místo. Pak jsem se ale oklepala a zkusila ještě zabojovat o bednu. To bohužel nevyšlo, ale i tak jsem strašně spokojená. Byl to krásný závod. Moc jsem si ho i se skvělou atmosférou užila. Největší radostí ale bylo sdílet podium v kategorii u23 ještě s Kačkou Hladíkovou. Byl to pro nás velký den,“ okomentovala závod Kristýna.

Kateřina Hladíková si připsala své maximum ve světovém poháru, když dojela na 10. příčce a 3. v kategorii.

„Na závod jsem nemohla dospat, trať patří mezi mé nejoblíbenější, takže jsem se už dlouho na tenhle závod těšila. Doufala jsem, že budu mít dobrý nohy po soustředění ve Španělsku, ale bohužel mi nohy zůstaly asi nejspíše v teple. Každopádně jsem se z toho nehroutila, protože jsem věděla, že je důležitý zůstat při závodě klidná a soustředit se na techniku. Po startu jsem zůstala mezi posledními, ale během závodu jsem se díky minimálním chybám dostala do top10 v předposledním kole. Po průjezdu do posledního kola jsem měla veliký náskok na další holku za mnou, a tak jsem se už jen soustředila na čistou jízdu a užívala si italskou atmosféru,“ uvedla Kačka.

Na 18. příčce závod dokončila Barbora Jeřábková, Tereza Vaníčková byla 19.

Autor: Tomáš Ježek
Foto: Michele Mondini, David John

Těší nás, že členové Brilon Teamu používají přilby POC a tretry DMT. Všem závodníkům a závodnicím držíme palce v dalších závodech.

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY