Please enable JS

NOVINKY

Edyta Lewandowska v Brazílii dokázala nemožné!


5. únor 2024 / Run/Indoor

Edyta Lewandowska se stala první ženou v historii, která vyhrála legendární ultramaraton Brazil135+. Závod se konal 11. ledna na 217km distanci (135 mil) přes brazilské pohoří Serra Da Mantiqueira.

Závod je považován za jeden z nejtěžších na světě, přitahuje na start nejlepší světové běžce, protože je kvalifikací na Badwater. V letošním ročníku protnula cílovou pásku po 27 hodinách a 29 minutách Polka Edyta Lewandowska, ambasadorka LSK Poland (Mizuno), která vytvořila traťový rekord a stala se vůbec první ženou, která zvítězila v kategorii open! Stačí jen dodat, že nejrychlejší muž dorazil do cíle hodinu a půl po Editě!

"Běžela jsem zde třetí závod open kategorie po velmi dlouhé době. Večer jsem však už byla druhá, ale trvalo mi hodně dlouho, než jsem se před večerem kompletně převlékla, a ztratila jsem několik míst. Cítila jsem, že pohodlí suchého oblečení bude v noci oporou, možná se dokonce ukáže jako rozhodující. Měla jsem pravdu. Po jedné hodině ranní už mě nepředjela žádná podpůrná vozidla ostatních jezdců. Ve 3:40 ráno zastavilo auto pořadatele se zprávou, že vedu a mám čtyřkilometrový náskok před druhým běžcem, kterým byl Simen Holvik, vítěz Badwateru a druhý běžec Spartathlonu."

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY