Please enable JS

NOVINKY

Dvě druhá místa na závěr sezóny pro Superior Team


9. říjen 2023 / Bike

Poslední letošní závodní víkend mají za sebou jezdci Superior Teamu Filip Adel a Jan Jobánek. Z finále Prima Cupu v Mikulově a závodu tříčlenných štafet Bobr Cup si shodně odvážejí druhá místa.

Závěrečný podnik Škoda Auto Mikulov zakončil letošní seriál Prima CUP. Na startu, který se odehrál na mikulovském náměstí, již tradičního jihomoravského závodu, se sešly na dvou trasách stovky bikerů. Ikonou závodu byl olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý. Ten ale nepatřil k nejrychlejším. O vítězství bojoval až do závěru Filip Adel s Karlem Hníkem (D2 Mont Merida) a Markem Rauchfussem (Česká Spořitelna Accolade).

„Trať v Mikulově dobře znám a tak jsem tušil, jak bude závod probíhat. Na úvodních 15 kilometrech je spousta kratších stoupání, který se ale jedou nadoraz a vždycky se to v nich nadělí. Letos jsem se cítil dobře, takže jsem jel dost aktivně a i to vedlo k tomu, že jsme při nájezdu do rovin pokračovali ve třech společně s Karlem Hníkem a Markem Rauchfussem. Poctivě jsme střídali a dokázali jsme držet vysoký tempo až do cíle. Závěrečný kilometr už je úzký a plný zatáček, takže se tam nedá předjíždět, proto je důležitý tam najet ze špice. To se mi nepovedlo, dojezd výrazně ovlivnil přejezd silnice těsně před cílem, který nebyl pořadatelsky dobře zabezepečený. Zamrzí to, v závěru sezóny mám letos asi nejlepší formu a to vítězství tomu chybí,“ řekl stříbrný Filip Adel.

Free Litovel Bobr Cup je prestižní soutěž štafet extrémních sportů. Běh, kolo a kajak. Tři disciplíny, tři různí sportovci, společný cíl. Co bylo původně pouhou recesí, se v průběhu let proměnilo ve špičkový sportovní podnik s účastí nejlepších závodníků svých disciplín.
Závod ovládl tým Kalokagathia Aliance. Obhájci loňského vítězství i s bikerem Janem Jobánkem skončili druzí. Závodu Litovelským Pomoravím, který je zároveň mistrovstvím ČR extrémních štafet, se letos zúčastnila stovka tříčlenných týmů.

„Trochu mě mrzí, že jsem nedokázal udržet první místo, který mi předával náš běžec Jáchym Kovář. Trať Bobr Cupu mi popravdě moc nesedí, je to víceméně po rovině, do tahu a jen pár takových XCO brdků. Chybí mi tady delší stoupání. Když mě dojel Filip Rydval, snažil jsem se ho ze všech sil udržet alespoň v háku, ale bohužel to bylo nad moje síly, jel parádně. Potom to už bylo jen o snaze udržet stabilní tempo, abych našemu kajakáři Kamilu Mrůzkovi předával s co nejmenší ztrátou a on ještě měl šanci bojovat o vítězství,“ říkal v cíli Honza Jobánek.

Výsledky Prima Cup Mikulov 58 km 2023:
1. Rauchfuss Marek (Česká Spořitelna Accolade) 1:39:01
2. Adel Filip (Superior Team) 1:39:03 +00:02
3. Hník Karel (D2 Mont Merida) 1:39:09 +00:08
4. Neradil Vojtěch (PSG Mechanix) 1:40:14 +01:13
5. Skála Jaromír (Česká spořitelna – Accolade) 1:40:29 +01:28

Výsledky Bobr Cup 2023:
1. Kalokagathia Aliance (Damián Vích, Rydval Filip, Satke Adam) 2:14:58
2. Pivovar Litovel (Kovář Jáchym, Jobánek Jan, Mrůzek Kamil) 2:18:32 +03:34
3. Kick the waves BOBŘI (Gdula Lukáš, Petr Šich, Procházka Vojtěch) 2:24:46 +09:48

Foto: Jan Brychta (Prima Cup), Aleš Berka (Bobr Cup)

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY