Please enable JS

NOVINKY

Ambasadoři Leki v akci v první závodě sezóny 21/22


29. říjen 2021 / Ski/Outdoor

O víkendu se v Söldenu konaly první dva lyžařské závody sezony 21/22. Hned na úvod se jel jeden z nejtěžších obřích slalomů celé sezóny. V sobotu jely ženy, v neděli pak byl závod mužů. Za jasného počasí a především opět před zraky diváků se uskutečnily oba závody. Na místě byl také ředitel závodu LEKI Hans-Peter Kummer:

"Atmosféra v Söldenu byla skvělá, přišlo především hodně mladých diváků. Sjezdovka byla hladká, ale přesto měla dobrou přilnavost - ideální podmínky pro naše závodníky. Jak ledovec stále více taje, závodní trať se mění. Strmý svah je stále strmější a v dolní části je stále rovnější. Proto je nyní přechod na rovinu naprosto klíčovým bodem. Pokud zde hodně zrychlíte, můžete na tom v dolním úseku trati opravdu vydělat. Celkově je to pro LEKI skvělý závodní víkend a úžasný start sezóny!"

Souboj mezi Shiffrinovou a Gut-Behramiovou

Sobotní závod byl soubojem mezi Mikaelou Shiffrinovou a Larou Gut-Behramiovou, které si vlastně jely vlastní závod. Po první jízdě vedla Gut-Behramiová o pouhé dvě setiny sekundy před Shiffrinovou. Díky nejrychlejšímu času ve druhé jízdě však dokázala Mikaela Shiffrinová Larou Gut-Behramiovou porazit, a po druhé od roku 2014 v Söldenu zvítězit. Gut-Behramiové třetí triumf v Söldenu unikl, ale i s druhým místem byla velmi spokojená. V první desítce skončily také Katharina Liensbergerová, Meta Hrovatová, Valerie Grenierová, Tessa Worleyová, Nina O Brienová a Ramona Siebenhoferová.

Odermatt ze třetího místa na první

Závod mužů byl o něco těsnější než závod žen. Všech dvanáct nejlepších se vešlo do jedné sekundy. Nejrychlejší? Marco Odermatt. Kdykoli jeho trenér zařadil druhou jízdu, závod vyhrál. Také v tomto případě. Po třetím nejlepším čase v prvním kole se Odermatt ve druhé jízdě vyhoupl na první místo a připsal si páté vítězství ve Světovém poháru. V první desítce se umístili také Zan Kranjec, Gino Caviezel, Alexis Pinturault, Luca de Aliprandini a Filip Zubčič.

 

Zaměřte se na olympijské hry

Vzhledem k tomu, že první závod Světového poháru se koná vždy poměrně brzy na konci října, uvidíme, jak se budou sportovci v průběhu sezóny vyvíjet. Velký cíl: medaile na únorových olympijských hrách v Pekingu. "Výzvou bude dosáhnout v únoru absolutního výkonnostního vrcholu, protože pro většinu sportovců je olympiáda jednoznačně středem pozornosti. Uvidíme, komu se podaří udržet konstantní formu po celou zimu. Ale co se ukázalo i v minulosti: začít sezónu vítězstvím je málokdy špatně," vysvětluje ředitel závodů LEKI.

B2B LEVELSPORTKONCEPT
VSTUP PRO OBCHODNÍ PARTNERY